Tidig morgon!

Igår och idag vaknade Penny 5.30 ungefär. Jag tycker att tidigast kl 7 är det morgon. Men nu la jag henne i vagnen (hon sover ju i den på dagarna) med en flaska ersättning och det verkar som hon somnade om (men jag kommer inte kunna somna om antagligen). Antar att det är dags att ta bort sista middagsvilan, hon sover ju fortfarande 3 gånger per dag och när man googlar runt verkar det som att vid 8-9 månader är det dags att minska sovtiden. Men det lär ju ta nån vecka eller så innan hon vänjer sig vid att vara utan den så då kommer hon nog vara trött och grinig. Men det är väl värt ett försök. Ska nog börja idag, Penny ska sova hos mamma inatt och vem är bättre än mormor att underhålla en ev lite övertrött och grinig bebis ikväll ;)? Förresten, hur länge är man bebis? Hon är ju 9 månader snart.

Tror också vi ska försöka få i mer mat på dagen, Bvc tyckte vi skulle ge lite mättande turkisk yoghurt tillsammans med fruktpuré eller en portion gröt som mellanmål istället för en flaska ersättning. Och jag har ju alltid trott och tyckt att hon sover bättre på natten ju mer hon äter på dagen så det är väl också värt ett försök. Tyvärr är det ju så att ersättningen är väldigt smidig när man inte är hemma. Turkisk yoghurt kan man ju inte ha nerpackat i väskan hur länge som helst utan kyla och ska man ge gröt måste man ha grötpulver, varmt vatten, sked och skål med sig. Men man kan ju iof köpa några såna burkar med ätklar gröt och ta med när man är på språng.Kommentarer
Monica

Hur har ni gjort om ni varit iväg o ska ge ersättning? Termos funkar ju bra annars om du vill ha varm gröt, annars är ju banan ett bra mellanmål ihop med lite snoothie på tub. Vilka tider o vad äter hon ungefär? Tänk såhär, rutiner på förskolan kommer att va frukost runt 07.30, frukt 9, lunch 11, vila, mellis 14.30, sen hos oss blir det middag vid 16/18 och kvällsmat vid 19 o sen natt.

2013-05-04 @ 12:25:07
Anonym

16/17 ska det stå

2013-05-04 @ 12:26:01
Linn

Vi har ju termos med men en flaska i farten är ju mkt smidigare än att balta med gröt. Nu äter hon 1,5 portion gröt kl 8, en hel burk mat kl 12 och lite fruktpuré. En flaska ersättning kl 15, en hel burk mat och lite fruktpuré kl 18, en flaska ersättning kl 19 innan läggdags.

2013-05-04 @ 15:31:37
Jojjan

Jag tycker det låter bra Linn :) jag skulle bara byta ersättningen vid 15 till nått mellanmål :) Men man ska göra som man själv vill!!! Viktigt att komma ihåg tycker jag, du kan ditt barn bäst ;D puff

2013-05-04 @ 21:39:59
URL: http://jojjanpojjan.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0