Sömn

I förrgår var en jättebra dag för Penny. Sov 3 långa pass, inget gråt, inget övertrött och somnade utan ett knyst för natten vid ca 19.30-20.00 när vi la henne.

Igår däremot var KAOS! Hon ville inte sova, blir då övertrött och gråter och gråter och gråter så det gör ont i mamma- och pappahjärtat.

Idag så tänkte jag att jag ska inte försöka söva henne, utan bara lägga henne i vaggan när jag tycker hon verkar bli trött. Hon vaknade vid 8.30 imorse, när kl var 10 drog jag ner rullgardinen och la henne i vaggan med dinglis-kaninen över ögonen och hon somnade på 5 minuter utan minsta gråt. Vaknade vid 11.15 åt lite, lekte, låg på magen länge och tränade.

Sen ringde Sara och sa att hon och Asta tänkte komma förbi och hälsa på och såklart är det ju roligare om Penny då är pigg och glad. Så nu strax efter 12 drog jag ner rullgardinen, la henne i vaggan och kaninen över ögonen och hon somnade inom 5 minuter igen!! Fast hon inte varit vaken så länge som hon brukar och jag tyckte inte hon verkade trött. Ville ju mest att hon skulle sova lite i förebyggande syfte innan de kommer.

Har jag kommit på det magiska sövnings-knepet??

Utvecklingsfas?

Bebisar sägs gå igenom 7 olika utvecklingsfaser under sitt första år och alla språng har ungefär samma kännetecken:
- Först förbereder sig barnet för språnget och kan kräva extra uppmärksamhet och blir vad man lätt
kallar för ”jobbig”.
- Man känner inte igen sitt barn och undrar vad som är fel, oftast är inget fel utan allt är exakt som det ska vara! Det är bara ack så jobbigt. Barnets jobbighet består oftast av att det inte känner igen sig själv
heller och blir frustrerad och allmänt fnoskig. Det är i denna fas som
matrutinerna ställs på huvud och barnet kan äta sämre.
- Sömnen är oftast det tydligaste tecknet, vissa barn går från hela nätter till att knorra och böka nätterna igenom.
- När det blir lite större kan man ibland ana att det blir blygt och tystlåtet. 
 
Det finns en bok som heter Att växa och upptäcka världen där alla dessa faser är beskrivna. Jag har läst lite i den men har inte märkt nåt speciellt på Penny tidigare och har inte tyckt att det som står stämmer in på henne. Men nu några dagar har hon inte varit sig själv riktigt, lite gnälligare bland annat och svårt för att somna. Läste lite i boken om den tredje fasen "nyansernas värld" och det stämde verkligen in på Penny!
 
-rör huvud och ögon smidigt när hon följer något med blicken
-drar sig upp till sittande om hon håller dig i handen
-använder bägge fötterna för att skjuta ifrån när hon sitter i babysitter eller ligger på en filt
-studerar och leker med händerna
-upptäcker att hon kan tjuta och gurgla och byter mellan olika toner
-blåser salivbubblor (hello dreggel och blöta bodys)
-äter långsammare och trilskas mera vid matning.
 
Sen är ju frågan om man tycker att det passar in bara för att man vill det, eller om det fakiskt är så? Ikväll somnade hon utan massa gråt först iaf och det var skönt.
 
 

Stockholm

Idag åkte vi till Stockholm en sväng så Penny skulle få träffa sin farmor och faster lite. Fick väcka henne imorse för vi åkte kl 8 och så fick hon sin frukost i bilen. Sov sen som en stock. När vi kom fram var hon glad och skrattade och myste med både faster och farmor innan hon somnade igen. Och sen sov hon resten av dagen, vaknade när vi satte oss i bilen och skulle åka hem igen. Var faktiskt lite nervös innan vi åkte hur det skulle gå. Hon är nog inne i nån utvecklingsfas för hon är inte riktigt som hon varit tidigare. Men det gick ju jättebra :)

Tummen!

För Penny är det tummen som gäller oftast. Napp spottar hon ut och på nätterna så ligger hon och suger och smaskar på tummen i sömnen.

Hello träningsvärk!

Hela kroppen är som en enda stor träningsvärk! Och så behöver jag investera i en ny sportbh, har spanat in en från Hogengård of Sweden som alla skriver är jättebra, men ska bara fundera på vilken storlek jag ska beställa.

Fotobok

Nu har fotoboken kommit som jag beställde från Fuji. Lite roligt att ha och kolla i då och då :)

Träna måste man göra

Helst varje dag. Jag måste på allvar ta tag i det här nu och försöka få bort lite av efter-preggo dallret och efter-preggo kilona som har bosatt sig på min kropp. Så nu är min plan att jag ska träna lite här hemma varje dag när Penny sover sin förmiddags-nap. Tänkte köra 30 days shred med Jillian Michaels och gjorde första passet imorse. Och herre Gud va otränad jag är! Men det kan ju bara bli bättre då och 30 minuter varje dag är ju INGEN tid alls egentligen. Upplägget är level 1 i tio dagar, level 2 i tio dagar och sist level 3 i tio dagar. Men jag har tänkt köra varje level tills jag klarar av den utan problem, vilket lär ta mer än 10 dagar för min del med tanke på att jag inte ens orkar göra typ 5 armhävningar.

Det är inte bara jag som måste träna, Penny måste ju också träna upp sina muskler och det gör hon varje dag.

I tidningen

Igår var vi med i tidningen och såhär såg det ut då: 
 
Linn Svanberg och Niklas Wiktorsson.
Den 18 augusti föddes vår underbara dotter Penny.
Hon var 50 cm lång och vägde 3225 gram.
 
Det var svårt att få en bild där vi alla 3 såg bra ut :)

Brandos.se

De har nåt som de kallar för prisgaranti som betyder att de ger tillbaka mellanskillnaden om man hittar samma vara billigare nån annanstans. Samma dag som jag hämtade ut mina stövlar så sänkte de priset med 20 %. Jag mailade och frågade om prisgarantin även gällde mot dom själva :), och att jag annars skulle skicka tillbaka de jag fått och beställt nya till det billigare priset. Eftersom Brandos har fri frakt och retur så skulle det ju inte kosta mig. De svarade nästan direkt att de i vanliga fall inte kunde ändra fakturor men de skulle gör det den här gången. Tack brandos för det :)!

Två månader!

För exakt två månader sen så låg jag i sjukhussängen på bb och hade SJUKT ont i magen efter snittet och av eftervärkar men bredvid mig låg ju min allra största kärlek!

Upp till bevis

Detta överlack sägs ju vara ett av de allra bästa och att nagellacket sitter i minst en vecka utan att flagna bort.

Shoppingångest!

Hunterstövlar, beställt fotobok med bilder från graviditeten och bb-tiden och idag Gekås. Stort minus på kontot snart!

Läkarundersökning

Idag var Penny på läkarundersökning på Bvc och som tur var så såg allt bra ut. Världens finaste bebis väger nu 5100 gram och är 58 cm lång!

På väg hem till mig!

Ett par sånna här är nu på väg hem till mig. Jag har ju bara funderat och velat fram och tillbaka i ETT ÅR! Men nu var det dags faktiskt.
 

Första vykorten

Häromdagen när jag kollade i "min första bok" om mig själv så hittade jag mitt allra första vykort. Det skickades från min pappas moster några veckor innan jag föddes, jag hette alltså Göte när jag låg i magen. Och igår kom Pennys allra första vykort, från mormor, och det måste också sparas såklart.

Storlek 25

Igår rensade jag lite i min garderob och kastade en hel sopsäck med gamla jeans! Det är bara att inse att jeans i storlek 25 kommer jag ALDRIG komma i igen! Sist jag hade de byxorna så gick jag väl på gymnasiet kanske. Och när man försöker kränga på sig för små byxor så undrar man ju hur man nånsin har kunnat använda dom :)!

Min fina älskling!

Kan inte sluta titta på, pussa på, klappa på, lukta på och mysa med min fina fina älskling! Hon är sötast i hela världen! Tillochmed när hon hostar, bajsar och nyser :). Och när hon gäspar är hon ju så söt så man vill typ äta upp henne :). Och efter hon badat när håret står rakt upp på henne. Ja, kan inte fatta att denna lilla underbara bebis är vår!

Rumpnisse

Penny såg ut som en liten rumpnisse imorse när vi åkte till sjukhuset :). Allt såg bra ut på kontrollen men alltså det är ju inte alls roligt att hoppa upp i en gyn-stol :(. Usch vad jobbigt det var idag, kunde inte slappna av och blev helt kallsvettig. Konstigt att jag inte tyckte det var så jobbigt under förlossningen. Då var det ju folk där och tittade och kände lite då och då under hela dagen och halva natten typ. Men då var jag väl så uppe i allt och ville ju bara att lilla räkan skulle komma ut så tänkte väl inte så mkt då på att det var jobbigt.

Ställa klockan

Imorgon är det dags för efterkontroll på barnmorskemottagningen. Klockan 8.30 ska jag va där så för första gången på länge måste jag ju nu ställa klockan :(!

Kolla frillan :)

Haha, ja hon har inte så mkt hår våran bebis, men ganska långt och "luftigt" :). Idag har hon inte kommit till ro och sovit på dagen, vilket resulterade i att hon såklart blev övertrött och ledsen på eftermiddagen. Och så var vi borta på fika nu på kvällen så två timmar senare än vanligt la vi henne i sängen. Hoppas på en bättre sovar-dag imorgon!

Bvc

Vår stora lilla plutt väger nu 4735 gram och är 58 cm lång!

Mirum

Idag gick jag och Penny till Mirum för att köpa en termos. När vi kom fram så var jag tvungen att byta blöja direkt och hittade ett amningsrum vid toaletterna. Men det konstiga var att man kunde inte ens stänga dörren helt och det fanns inget lås? Men bra att veta iaf att det finns, och mikro fanns där oxå. Gick in på Lindex för att se om det fanns några vantar till Penny och såg att de hade Missoni kläder kvar så köpte en body och ett par byxor i storlek 62. Är ju för stora nu för Penny-pluttan har precis börjat ha kläder i storlek 56 men det gör ju inget att de får ligga i garderoben och vänta lite :). Trodde alla Missoni kläderna skulle vara helt slut överallt så var ju tvungen att köpa eftersom det fanns kvar :).

RSS 2.0