Världens snällaste bebis <3

Penny måste nog faktiskt vara en av de snällaste bebisarna i hela världen! Inte nog med att hon har börjat sova 8 timmar utan att vakna på nätterna, igår på pappas 50-års fest var hon super snäll! Först när vi alla 15 pers satt i vardagsrummet så låg hon där i soffan och sov. Sen när vi satt vid bordet och åt middag låg hon i vagnen. Och där låg hon nästan hela kvällen och sov och var vaken om vartannat. Men när hon var vaken så låg hon där och sprattlade lite bara :).

Hörselkontroll

Idag var vi på sjukhuset och gjorde hörselkontroll på Penny och det blev godkänt på båda öronen :).

Träna nacken

Små bebbar måste ju ligga på mage och träna nacken. Men när jag lägger Penny på den här filten så vill hon bara mysa :). Hon drar ansiktet mot den hela tiden. Om jag lägger henne på nåt som inte är lika lent och mysigt så är hon jätteduktig och lyfter huvudet och vrider det till andra sidan.

Föräldraledig

Alltså det här med att vara föräldraledig passar nog inte mig till 100 %. Jag är rastlös, vet inte vad jag ska göra om dagarna, känner mig ensam och lite låst att vara hemma. Vet att jag absolut inte är tvungen att vara hemma men vad ska man göra hela dagarna? Kan ju inte va ute och promenera 8 timmar per dag (i regn!), eller gå på stan varje dag hela dagarna. Hade väl varit ett alternativ om vi var miljonärer och man kunde shoppa allt man ville ha :). Och vad gör jag om jag är ute på en långpromenad och Penny blir hungrig? Ska man stå där på trottoaren och amma? Nae jag har nog inte vant mig ännu vid det här!

Trött

Penny har hållt mig vaken nästan hela natten, fast hon själv har sovit (förutom få hon ätit såklart). Hon har antagligen lite ont i magen för hon har legat hela natten och tagit och försökt bajsa så hon blir helt svettig och så låter hon massa samtidigt och vrider och vänder på sig. Och då kan jag inte sova såklart. Nu ligger hon hos mig och sover och snarkar :). Ganska gulligt iof fast jag kan ju inte somna nu heller :(.

Pappa "på riktigt"

Nu har vi varit och skrivit på papper om faderskap och gemensam vårdnad. Konstigt att man inte behöver göra det om man är gifta.

Tråkväder

Det regnar ju nästan varje dag :(! Det blir inte några barnvagnspromenader i regn iaf. Så vi myser i soffan istället :). Tror min mjölk inte räcker till Penny. Hon är missnöjd ofta och efter vi ger henne ersättning så blir hon glad igen. Men vill ju kunna amma helt och vill absolut inte att mjölken ska ta slut redan. Så nu ska jag börja dricka en liter te per dag som kan sätta fart på produktionen. 1 liter vatten som kokas med 2 tsk kummin, 2 tsk anis och 2 tsk fänkål. smakar ju inte så jättegott direkt men om det funkar så är det värt det.

Åka bil

Såhär skönt är det att åka bil :)

Tiden går

13 december
8 mars
11 mars
16 augusti
17 augusti (precis fått epiduralen)
18 augusti
21augusti (dags att åka hem från bb)
26 augusti
1 september
 
Och imorgon har Penny funnits i 4 veckor :)!
 
 
 
 

Tårar och ledsna miner :(

Igår var det ledsna miner och tårar för Penny. Vet inte om det var ont i magen eller att hon inte var mätt? Igår och dagen innan åt hon oftare än vad hon brukar men inte alls länge. Provade att pumpa ut lite mjölk men fick bara ut 40 ml på båda brösten! Förra veckan fick jag 70 på ena. Så då tänkte jag att hon kanske inte blev mätt. Hon var ledsen igår från kl 17.30 till 21 ungefär. Sen åkte jag och köpte ersättning och så fick hon 70 ml och sov sen så gott i flera timmar och mins bröst fick vila lite. Och fyllas på för när jag ammade nästa gång var det som vanligt. Så jag hoppas på att hon var hungrig och inte hade ont i magen!

Trött

Och det är inte pga Penny. För när hon vaknar och äter på nätterna så somnar hon typ direkt när hon är klar. Och om hon inte somnar direkt så ligger hon i sin vagga och låter lite, hostar, nyser eller hickar men hon gråter inte. Men jag kan inte somna om!! Tar jättelång tid innan jag kan somna om. Men det kanske man lär sig snart?

Första skorna

Penny har fått sina första skor :). Lite stora så det lär ju dröja innan hon kan ha dom men dom står och väntar på henne :)

30 års fest

Igår var Penny på sin första fest. Bara 3 veckor gammal var det dags för 30-års fest. Och eftersom Penny är världens snällaste bebis så gick det jättebra! Hon låg i sin vagn första halvan av kvällen, sen åt hon lite och sen var hon hos mig tills vi åkte hem vid tolv ungefär. Och dagen till ära hade hon klänning på sig.

Ladies Night

 
Tjejligan ska på Ladies Night i Linköping. Jag ska äntligen få se min idol Magnus Uggla :). Och lämna min lilla bebis-räka Penny en hel kväll hemma med hennes pappa. Det kommer inte vara några problem alls, förutom att det kommer kännas konstigt i mamma-hjärtat!
 

Namnet är nu bestämt

 
Nu har vi bestämt namn.
Penny Emmelie Greta Svanberg

Ofattbart

Det känns fortfarande ofattbart att vi har en underbart fin liten Penny!

Första dagen

Idag är första dagen på den "riktiga" föräldraledigheten. Nicke har börjat jobba idag och jag och Penny ligger i soffan och funderar på vad vi ska göra hela dagarna i ett års tid? Idag ska vi nog dricka kaffe och gå en promenad till Ica. Det känns som en lagom lång första promenad och känna hur magen/ärret känns efter det. På onsdag ska vi till BVC. Spännande att se vad hon väger då. Hon äter nästan varannan/var tredje timme på dagarna och var tredje/fjärde timme på nätterna.

RSS 2.0