Förskoleplats

Då har jag sökt förskoleplats till hösten. Men vi vill skjuta upp inskolningen 1 månad och sen att hon ska gå 2 dagar per vecka fram till januari. Men jag mitt pucko skrev fel datum på ansökan, skrev att vi vill ha plats från den 2 september, men man kan ju bara söka 6 månader i förväg. Så jag skulle ju ha skrivit 26 augusti. Och så klickade jag bara i Enbäret, inget andrahands alternativ. Var väl tillfälligt förvirrad. När jag pratade med handläggaren sa hon iaf att det är 5 barn som slutar på Enbäret och hon hade bara 1 som hade valt där i förstahand. Så det ser ju ljust ut. Hoppas inte det är flera som har det som andrahands val som stått längre i kön och inte får plats på sina förstahands val :(. Så nu är det väl bara att avvakta och invänta svar.

Kärlek

Böcker

Beställde lite böcker på Adlibris och Penny fick oxå några. Självklart ska hon ha Pekboken för lite finare barn :)! Så den är beställd nu. Och några "vanliga" bebisböcker också.

Stackars skrutten är jättesnorig och när man ska använda snorsugen eller droppa in de där dropparna så blir hon hysterisk!! Idag var hon inte så matsugen heller och svårt att komma till ro när hon skulle somna. Men la henne på mage efter ett tag och då blev hon lugn och somnade. Vet inte om jag ska våga låta henne ligga på mage? Hon vänder sig ju om hela tiden på dagarna så det är ju bara en tidsfråga innan hon kommer vända sig i sängen och sova hur hon vill så det är väl ok kanske?

Förkyld

Penny har sin första "riktiga" förkylning och jag tror inte ens att den är särskilt allvarlig för hon har ingen feber och äter som vanligt. Men för oss känns det ju såklart jätte allvarligt eftersom hon aldrig varit förkyld tidigare. Igår var vi bortbjudna på middag men ställde in, man vet ju själv hur man mår när man är förkyld och så ville vi inte att Penny skulle smitta lilla Filippa heller.

Nu har hon lärt sig att sitta riktigt bra faktiskt :)

Stol till Penny

I lördags var vi på middag hos farmor och farfar och Åsa hade då lånat hem en "stol på stolen" från Babybjörn som Penny provade. Den var ju jättebra och smidig att bära med sig när man ska hem till folk! Letade på Tradera och idag vann jag budgivning på en sån. 300 kr inkl frakt. Hittade inte nånstans där man kunde köpa nya så det var ju perfekt att det fanns på Tradera.

Gladare idag

Idag har skrutten varit lite gladare iaf. Men hon vaknade sent igår kväll/natt och var jätteledsen :(. Hade ont i magen verkade det som.

Men idag var vi först på öppna förskolan och sen på Mirum med Monica och sen var tjejerna här och fikade. Så kanske därför hon varit gladare för det har hänt nåt all hennes vakna tid?

Inatt sover Nicke borta och det är första gången sen Penny kom. Är ju såklart inga problem men känns ändå lite konstigt. Vi pratade förut via FaceTime men Penny tyckte nog det var konstigt att han var i telefonen.

Bild från igår när vi var ute och gick en liten promenad med selen :)

Gladare idag

Idag har skrutten varit lite gladare iaf. Men hon vaknade sent igår kväll/natt och var jätteledsen :(. Hade ont i magen verkade det som.

Men idag var vi först på öppna förskolan och sen på Mirum med Monica och sen var tjejerna här och fikade. Så kanske därför hon varit gladare för det har hänt nåt all hennes vakna tid?

Inatt sover Nicke borta och det är första gången sen Penny kom. Är ju såklart inga problem men känns ändå lite konstigt. Vi pratade förut via FaceTime men Penny tyckte nog det var konstigt att han var i telefonen.

Bild från igår när vi var ute och gick en liten promenad med selen :)

Tråkig fas eller tänder?

Penny är inte på sitt allra bästa humör nuförtiden och det har varit så ett par dagar. Antingen är det den 5 fasen (av 7) relationsvärlden, eller så är det tänder på väg, eller en blandning av de kanske?

Klängperioden, som kan börja vecka 22–26, pågår mellan en och fem veckor och kallas även åskovädret eller den stormiga perioden! Och Penny är 26 veckor nu ju. Ja men vad roligt då! Vi hoppas på en vecka och inte fem!

6 månader!

För exakt 6 månader sedan så upptäcktes att Pennys hjärtljud var lite för höga, en timme senare hade hon hjärtklappning och hastig minskning av hjärtljuden, de tar några prover och nya prover 20 minuter senare och ca 45 minuter efter det är hon ute!

Har läst journalen flera gånger men man förstår ju inte ett ord som står i den!! Nu när jag googlar varannat ord så förstår jag, antar att det var sånt man kunde prata om med läkaren på efterkontrollen men det tänkte jag ju inte på då. Förstår fortfarande inte vad det betyder att ctg-kurvan var patologisk?

Obeskrivlig kärlek som blir starkare för varje dag!

Vaccination

Idag var det dags för 6-månaders kontroll och lite försenad 5-månaders vaccination för Penny. Och vår lilla skrutt väger nu 7700 g och är 69 cm lång. Sprutorna gick bra, hon blev ledsen såklart men det gick över ganska snabbt. Sen sov hon lite middag, vaknade och lekte i 2 timmar, sov middag igen lekte en timme med sin morfar som var här och hälsade på och sen blen hon ledsen :(. Ingenting funkade så gav henne en Alvedon. Blev bättre men nu på kvällen var hon ganska kinkig igen, men la henne utan att ge Alvedon för tänkte att om hon klarar sig utan så är ju det bra. Hon somnade (peppar peppar ta i trä) lika lätt som vanligt men om hon vaknar så får hon nog en tablett eftersom hon annars sover hela nätterna. Så om hon vaknar beror det väl på att hon har ont kan jag tänka mig. Men än så länge sover hon :)!

Överraskades av en alla hjärtans dag hälsning i tidningen från farmor och farfar :)

MÅSTE HA

Nya Bugaboo vagnen Buffalo!

Bugaboo Buffalo är godkänd för: ett barn upp till 23 kg (Cameleon 17 kg). Bagage i varukorgen upp till 10 kg. Och som det den första vagn i hela världen, så har Bugaboo Buffalo ett officiellt säkerhetsintyg för att kunna hänga upp till 6 kilo på styret. Som ett nytt tillskott har vagnen krokar på styret där man kan hänga väskor och påsar. Med detta är vagnen godkänd för lastmöjligheter upp till 16 kg, och så barnet, förstås.

Att fälla ihop Bugaboo Buffalo i ett enda stycke är superenkelt och går i princip att göras med en hand. Det går snabbt och det finns både en “snabbvariant”, samt en variant som gör vagnen mycket kompakt. Som ihopfälld kan den vara både liggande och fristående för bästa förvaringsmöjligheter.

http://www.alltforforaldrar.se/tumadre/2013/02/12/meet-the-all-new-all-terrain-bugaboo-buffalo/

Söva bebis

Penny somnar ju väldigt lätt när hon ska sova för natten, men på dagen är det lite svårare. Hon sover ju alltid i vagnen på dagen och om hon inte får en flaska med lite ersättning i samtidigt så blir hon helt hysterisk! Så jag lägger henne i vagnen och bullar upp flaskan med en liten filt så den inte ska ramla ner och oftast så somnar hon utan problem då. Men hur ska jag lyckas vänja av med att hon måste ha flaskan samtidigt? Funkar inte alls med napp och när hon blir hysterisk så fattar hon ju inte heller att hon har en tumme som hon annars tycker om väldigt mkt. Och hur ska jag lyckas vänja henne att sova middag i sängen istället för vagnen? Så hjälp mig lite nu alla milfar! Hur gör ni?

Nostalgi

Jag har kvar meddelandet i mobilen som jag skickade till närmsta familjen och vännerna på natten när Penny hade kommit. Skickade det när vi piggnat till lite, ville inte vänta till morgonen och göra de oroliga eftersom vi då varit inne på förlossningen ganska länge. Och ganska ofta blir jag nostalgisk och måste gå in och kolla på det. Vet inte varför faktiskt.

Försvann!

Hmm, texten försvann visst!

Men filmen var hemsk och tänker så mycket på Lotten!

The Impossible

Manduca

När Penny låg i magen köpte min mamma en manduca bärsele av en jobbarkompis till oss. Vi har provat många gånger men Penny skriker så fort hon hamnar i den. Det som är så bra med den är att den är ergonomisk både för bebisen och den som bär. Om man jämför med ex babybjörn där bebisarna hänger i selen och den som bär får ont i ryggen och axlarna ganska fort. I manducan sitter bebisen i grodställningen vilket är dess naturliga ställning och den kan sitta så i timmar utan att bli trött i ryggen. Och för den som bär så är det ett höftbälte som avlastar tyngden från axlarna. Man kan ha bebisen både på magen, höften och ryggen. Man kan ha den från nyfödd (3,5 kg) upp till 20 kg!

Men så tänkte jag att jag skulle prova idag och nu verkade det som att hon tyckte om det!! Men vi stog mest framför spegeln så hon kunde titta men ändå. Hon skrek inget alls och protesterade inget. Så himla smidigt om hon tycker om den och vi kanske kan börja använda den lite då och då.

Som en fisk!

Idag simmade vi igen den gången vi missade när Penny var sjuk. Men det tråkiga var att Maria och Mila var sjuka, hade varit roligt att träffa dom lite.

Penny var jätteduktig idag! Eller det är hon ju varje gång men idag gillade hon även att ligga på rygg som hon inte gillar förut. Det var ganska lugnt och tyst idag vilket nog var bra för Penny. Idag fick vi släppa dom i badringar i strömmen och så åkte de själva fram till oss :). Det gick jättebra. Nästa vecka är det dags för dom att doppa huvudet! Jag är redan nervös för det men det kommer ju gå bra såklart.

Pensionär

Jag har blivit en pensionär! Vill gå och sova för natten kl 21.30 och vaknar och är pigg kl 5! Vad är problemet egentligen??

Det här med mat

Nu är det ju dags att börja införa mer och mer mat för Penny. Men tycker det är svårt. Hon äter gröt vid ca kl 17, när hon vaknat efter sista sovstunden för dagen, och sen får hon en flaska ersättning innan läggdags. Så nu är min tanke att vi ska försöka få in en lunch-rutin. Idag var första försöket men min hemmagjorda palsternackspuré blev väl inte så jätte omtyckt av lilla fröken :).

Men så tänker jag att om ett par månader när hon äter riktig mat flera gånger per dag så är det ju mera middagstid vid kl 17 än gröt-tid. Ska vi ta bort gröten då och ge den innan läggdags och då ingen flaska? Hur gör man :)??

Köpte smörgåstån idag för Bvc sa att det var bra att börja med det nu så det kanske vi ska försöka oss på i helgen. Men får väl blöta upp dom lite med ersättning i början så de inte är så hårda.

RSS 2.0