Kanske sista besöket hos barnmorskan?

Idag var vi hos barnmorskan på kontroll. Väger 73 kg (!!!), samma som sist, mitt blodvärde var jättebra, blodtrycket bättre än någonsin, Räkan hade toppen-fina hjärtljud och var riktigt pigg :). Och hon sa att jag såg finare och piggare ut än vad jag gjort de andra gångerna. Så det här med semester var nog ingen dålig ide faktiskt. Även fast jag knappt sover om nätterna så är det väl bra och avkopplande att inte alls tänka på jobbet. Har en tid till hos BM den 14 augusti, får väl se om Räkan redan tittat ut då eller inte :)??

Preggo-klag

Ja även fast min preggo-mage är typ minimal om man jämför med alla andra gravida man ser så är det faktiskt jobbigt nu. Det känns som att bebisen är gigantisk och flyttar på alla mina organ, som att den håller på att typ växa fast under revbenen på höger sida och som att den lixom inte får plats snart. Det är svårt att sitta upp, då kan jag knappt andas det gör ont i hela magen för det känns som att det är så tight med plats. Om jag ligger ner är det ju ett helt projekt att resa sig upp och det gör nästan lite ont att resa på sig när allt kläms ihop. Och att då göra det typ 5 gånger varje natt när jag måste gå på toa är inte så roligt. Och eftersom den ligger likadant och har gjort det ända sen den fixerade sig, med rumpan vid mina revben på höger sida, så sparkar den ju alltid på samma ställe på vänster sida. Men nu är det ju faktiskt inte lång tid kvar tills miraklet kommer :). Men det kan ju å andra sidan vara 1 månad kvar! Den månaden kommer kännas väldigt lång i så fall...

Hicka!

Känns helt sjukt faktiskt att det är en liten, liten färdigutvecklad bebis inne i min mage som har hicka så man ser att hela magen hoppar till varje gång :)!

Förberett!

Idag har jag varit duktig och bakat bröd, en Silvia-kaka, en plåt med philadelphiabullar, en plåt med tacopaj och stekt pannkakor. Nu är jag trött fast kan ändå inte slappna av. Var likadant igår kväll när vi kom hem. Så sov jättedåligt, uppe och kissa kanske 5-7 gånger och så vaknade jag kl 7 imorse och kunde inte somna om. Så borde ju faktiskt vara jättetrött nu och redo att sova. Men det känns inte som det :(. Nicke är i Arkösund och jobbar på Roxanne så inatt får inte Räkan komma. Fast det tror jag inte, då borde man väl känna nu att nåt är på gång? Idag är det iaf 19 dagar kvar till BF!

Vecka 38

En dag kvar!

En dag kvar att jobba innan semester och föräldraledig. Känns jättekonstigt att vara borta ett helt år! Räkan är beräknad till den 16 augusti och det vore skönt om hon höll sig inne tills dess så jag får lite semester innan. Det känns lite som att man bara väntar på att livet ska börja nu på nåt sätt. Som att det är det här man har väntat på i 27 år!

Kan inte sova!

Klockan är nu 6 och jag har varit vaken i ca 40 minuter redan, och min klocka ringer inte förrän vid 7! Såhär är det ofta nuförtiden. Men det kanske är kroppen som förbereder sig på att vara vaken mycket :)??

Gott!

Vecka 37!

Redo!

Ja nu är vi nog nästan helt redo för Räkans ankomst. Vaggan är bäddad, spjälsängen är bäddad, vagnen är bäddad, bb-väskan är packad och jag har tränat på att fälla ihop och fälla ut vagnen.

Gipsavgjutning

Farmor håller på och stickar till Räkan :)

En tröja, ett par vantar och strumpor (fast än så länge är det bara en strumpa som är klar).

Semester = sova

De två första dagarna på semestern sov jag ända till kl 10.30 ungefär. Så igårkväll ställde jag klockan på 9. Tänkte att det är ju onödigt att sova bort halva dagarna. Men min kropp behöver nog sova antagligen, för jag har stängt av väckarklockan och vaknade sen vid 10.30 igen. Nu är vi påväg till farmor och farfar för att äta lunch och ikväll ska vi nog göra gipsavgjutning på magen :). Hoppas den blir fin/bra så man kan hänga upp den sen. Magen i vecka 36.

30 dagar kvar!

En veckas semester!

Idag börjar en veckas semester tillsammans med Nicke. Sen måste jag jobba en vecka till, och den går jag på semester och föräldraledighet! Känns verkligen konstigt att jag inte ska vara tillbaka och jobba på ett år!! I fredags när jag och Cilla skulle säga hej då så var det ju jätte sorgligt! Vi har jobbat så nära varandra i 3 år nu och är vana att ses varje dag! Och nu ska jag inte träffa min Cille Sill varje dag. Konstigt!!

Dåligt väder

Det här vädret har jag inte beställt nu när jag ska till Västervik och campa med familjen i segelbåten!

Hur mkt kläder behöver man?

Hur mycket kläder behöver man till en bebis? Hur många par strumpor behöver man? Det är dagens funderingar!

Fotoappar

Om man hade hur mkt tid som helst så kan man göra mängder med olika fina, roliga och häftiga bilder i alla olika fotoappar som finns :)

Tråkväder!

Jösses vilket tråkväder det är idag! Vi har skruvat ihop spjälsängen och Nicke är på returpunkten med skräp nu. Ikväll ska vi på grillmiddag så det vore skönt om det kunde sluta regna till kvällen iaf.

40 dagar kvar!

Ja nu är det bara 40 dagar kvar! Håller på och packar bb-väskan lite smått, handlat 2 paket blöjor (ett i storlek 1 och ett i storlek 2), spjälskydd, kudde till spjälsängen och vaggan, 2 st amningslinnen, lite kläder till bebisen. Förbereder för fullt helt enkelt. Tänkte provmontera babyskyddet i bilen så vi vet hur det ska va och om det blir bra eller om vi behöver köpa till basen. Nu har vi tänkt och prova utan basen. Pricken och en liten snuttefilt ska ligga i vår säng ett par nätter så våra lukter sätter sig i dom. Läste att det skulle va bra för anknytningen. Det börjar faktiskt bli ganska tungt nu. Ont i ryggen ofta, trött, lätt till tårarna, ont i ljumskarna (foglossning???), svårt att böja mig ner, sammandragningar om jag går mer än typ 20 steg, sjukt varm hela tiden. Skulle inte överleva utan min fläkt bredvid sängen och fläkten på jobbet bredvid mitt skrivbord.

Nej det blir inget

Vi har bestämt oss, vi ska säga nej! Blir ingen flytt.

What to do??!

RSS 2.0