Baby-converse!

Vi var på jobbet och hälsade på häromdagen. Jag har ju världens bästa kollegor som jag saknar nu även fast jag inte varit hemma särskilt länge och snälla Sonja hade virkat ett par baby-converse till Penny :). Hur snällt var inte det??!

Förlossningsberättelse

Det började på klokan 06.00 fredagen den 17 augusti, 1 dag efter BF, med ganska mycket sammandragningar. Hade haft det flera dagar innan när jag vaknat men då gick de alltid över. När Nicke vaknade vid 7 sa jag att jag hade mycket sammandragningar men att det antagligen bara var helt vanliga förvärkar.

 

När klockan var ca 9 så anade jag att det kanske inte skulle gå över den här gången. Pratade med Nicke och bestämde iaf att jag skulle säga till Johanna att jag inte kunde ses och gå på marknaden. Nicke var fortfarande kvar på jobbet då. Messade lite med Monica och beskrev hur det kändes och då sa hon att det inte är förvärkar, det är riktiga värkar! Började klocka dom och det var ca 5-8 minuter mellan dom. Ringde till förlossningen när klockan var runt 10-10.30, de sa att jag skulle ta ett bad och vila lite. Nicke kom hem vid 11.30 och vid 12.30 ca ringde jag förlossningen igen och sa att det gjorde ganska så himla ont och det var då ganska exakt 5 minuter mellan värkarna. De sa då att vi var välkomna upp! Hade ganska ont i bilen och var orolig för att de skulle skicka hem oss igen.

 

När vi kom dit vid 13.30 var jag 3 cm öppen och vi blev inskrivna och fick ett förlossningsrum. Värkarna gjorde rejält ont nu och jag provade lustgasen men tyckte inte om det. När klockan var 15 bad jag om epidural och fick den direkt. Jag har nog nästan bara hört skräckhistorier om hur ont det gör att få epidural, men det gjorde inte ont alls. Fick en bedövningsspruta innan. Och gud va skönt det var :)!! Nu gjorde det ju inte alls ont! Kände bara värkarna som ett tryck neråt men inget mera. Nu var vi ute och gick i korridoren, gick förbi tavlan med alla blå och röda pluppar :), stod ute på balkongen och solade och bara tog det lugnt. Försökte sova/vila lite men det gick inte. Vid 17.30 stack de hål på hinnorna och vattnet gick. Men värkarna kom ändå inte igång riktigt.

 

När klockan var 21 fick jag värkstimulerande dropp, då var jag bara öppen 5 cm! Nu gick det lite snabbare och jag öppnade mig 4 cm på kort tid. Värkarna gjorde fortfarande inte ont men jag kände ju att de var kraftiga. Det kändes som att hela kroppen skulle vändas ut och in typ! De sa att jag skulle stå på knä och trycka magen mot ryggändan på sängen för Penny låg med ansiktet framåt i magen och denna ställning kunde bidra till att hon vände på sig och om hon hade vänt på sig så hade det kunnat gå lite snabbare. Och de tjatade om att jag skulle kissa så inte en full blåsa låg ivägen för Penny. Men jag kunde inte så barnmorkan fick tömma mig.

 

När klockan var 23 upptäckte de att Pennys hjätljud var väldigt ojämna och de tog då ett blodprov från hjässan på henne. Det visade att hon hade lite syrebrist och de förklarade då för oss att de skulle stänga av det värkstimulerande droppet och göra ett nytt prov om 20 minuter. Om det inte var bättre skulle det bli kejsarsnitt.

 

Det var inte bättre! Nu gick det ganska snabbt, snittet skulle göras inom 30 minuter. Fick en spruta för att stoppa värkarna, de klädde på mig sånna där snygga knästrumpor, och satte in en kateter. Hade fått för mig att det skulle göra ont men det kändes inte. Sen rullade de iväg med mig till operation. Nicke fick byta om och sätta på sig sånna där gröna kläder. Jag fick ligga med armarna rakt ut, de satte upp en ställning framför som de klädde med grönt skynke och tvättade magen. De sprutade de in mera bedövning i epiduralen och sen var jag bedövad från brösten och ner! Sen började de! Det kändes som att det tog ganska lång tid, men det gjorde det nog inte. Konstig känsla att det inte alls gör ont fast man känner att de bänder, sliter och drar i magen. Narkosläkaren stod vid sidan av mig hela tiden och om jag skulle känt att det gjort ont så hade hon sövt mig direkt. Penny skrek direkt när hon kom ut  klockan 00.27 och de sprang ut till barnläkaren med henne, Nicke fick då följa med och som tur var så såg allt toppen ut! De kom och la henne på mitt bröst men eftersom jag var helt bedövad så kände jag inte att hon låg där. Mina armar var också nästan helt bortdomnade så kunde inte hålla i henne heller, eller torka tårarna som rann.

 

De sydde ihop mig och sen rullades jag tillbaka till förlossningen. Vi fick ligga kvar i förlossningsrummet över natten och fick den fina smörgåsbrickan med flaggan på :). Men jag kunde varken äta eller sova den natten. Hade rejält ont i såret och fick en morfinspruta mot smärtan. Vid 12 dagen efter rullades vi äver till BB och jag försökte resa på mig och duscha och de tog ut katetern. Den dagen var jag inte utanför rummet, låg mest i sängen. Kände mig rejält mörbultad, typ som att jag blivit överkörd av ett tåg ett par gånger! Var inte så hungrig heller, hade svårt att äta. Men på söndagmorgonen gick jag ut och åt frukost och det var nog den godaste frukosten jag ätit :). Sen var jag ju allmänt handikappad ett par dagar men som tur var fick vi ett eget rum så Nicke fick stanna kvar varje natt. Amningen kom igång som den skulle men det tog lite tid innan mjölken kom, det kan tydligen ta lite längre tid när det blir kejsarsnitt. Jag var så osäker på att hon tog bröstet rätt och ville inte åka hem förrän vi visste att det var rätt. Och efter 3 nätter till åkte vi hem!

Amning

Amningen har kommit igång nu och det går bra. Men på vänster sida har hon knappt velat amma på. Men nu gick det jättebra direkt på vänster sida! Hoppas det inte bara var tur den här gången utan att det alltid kommer vara så nu. Nu ligger vår skatt i soffan och vilar :)

En vecka idag!

Ont i magen

Stackars vår lilla finaste prinsessa verkar ha lite ont i magen. Men nu har vi köpt minifom så får vi prova det ett par dagar och hoppas på att det fungerar.

BVC ringde idag och på tisdag kommer de på hembesök och väger Penny och pratar lite. Lite konstigt att de kommer hem fast skönt ändå tycker jag.

Idag invigde vi vagnen med en liten runda på stan. Det gick så bra så men måste träna lite på att fälla ihop/ut den. För nu gör vi fel typ 4 gånger innan det blir rätt :).

Första natten hemma

Första natten hemma gick bra. Vi la henne i vaggan vid ca kl 22.30 och där låg hon till det var dags för mat kl 1. Efter amningen var hon lite orolig och jag hade jätteont i ärret/magen så Nicke fick ta hand om henne för jag kunde inte röra mig så mycket då utan att det gjorde jätteont. Då låg hon mellan oss och det gick bra. Efter amningen vid 4 la jag henne i vaggan igen och då sov hon där utan att ens låta ett knyst fram till kl 8! Hoppas det är så i framtiden också. Nu måste jag bara lära mig att koppla av och somna på nätterna när hon sover. Men det lär man sig väl med tiden antar jag.

Första besöket!

Idag när vi kom hem från BB fick vi första besöket. Det var Stoffe och Pernilla som kom och hälsade på. De visste precis vad både mamma och Penny behövde :). Två chokladkakor, en jättefin klänning, blöjor och våtservetter :).

Sen gav vi oss på att bada vår skatt, jätteovant och lite läskigt, man vill ju göra rätt. Men hon tyckte inte det var så roligt, men tror att vattnet kanske var lite för kyligt för henne. Vi hoppas hon tycker det är mysigare nästa gång.

Hemgång

Idag ska vi åka hem. Känns både skönt och skrämmande! Nu ska man ju klara sig själv, kan man ju inte bara ringa på klockan och nån kommer springandes för att hjälpa.

Penny är inte lika gul längre så det är ingen fara, men hon har gått ner lite mera i vikt, mjölken har inte kommit igång ännu. Så nu ska vi amma oftare än vi gjort och hoppas på att mjölken kommer snart så hon får i sig det hon behöver. De ska boka in en tid för vägning om några dagar och det känns skönt att de inte släpper oss helt, att de har lite koll.

De har tagit bort plasten på ärret nu. Var faktiskt nervös innan för hur det skulle se ut där under. Det är ca 10 cm långt och såg inte så hemskt ut som jag trodde. Lite blåmärke runt om och lär ju vara öm ett bra tag till. De sa iaf att det hade läkt ihop jättefint och allt såg bra ut. Men pga av nerver runtomkring som blev avskurna har jag inte så mkt känsel i huden runt ärret, men det kommer tillbaka med tiden. Hoppas det kommer läka bra och inte göra så ont.

Och så en liten bild på vår sovande lilla blondin från imorse :)!

Varför?

Varför har ingen sagt att eftervärkarna gör typ jätteont?? Och varför läser man på massor innan förlossning om vaginal förlossning, smärtlindring, olika ställningar mm mm. Men typ inget om kejsarsnitt?

Sleeping beauty!

Finaste!

Penny!

Ja efter 18 långa timmar med värkar och dropp som skulle öka på värkarna slutade det med bricanyl spruta för att stoppa värkarna och ett akut kejsarsnitt. Men allt gick bra och nu myser vi!

Dagens mage!

Såhär ser magen ut på BF-dagen. Ser ut som den har sjunkit lite iaf eller??

BF

Ja idag den 16 augusti är det BF men ingen liten bebbe på väg. Har städat, druckit kaffe, ätit ballerinakakor, duschat och skrubbat hela kroppen. BB-väskan är påfylld med kexchoklad. Jag är redo nu iaf!

En ny tid bokad!

En ny tid bokad hos barnmorskan. På onsdag nästa vecka. Och har Räkan inte kommit då bokas en ny tid veckan efter då hon kommer göra en hinnsvepning. Och sen överlämnas jag till sjukhuset/förlossningen för då är det ju ca 15 dagar över tiden. Hon kommer säkert komma den 1 september som jag trott hela tiden! Nicke tror på den 23 augusti.

Det såg bra ut hos barnmorskan men när jag sa att jag inte hade känt så mkt rörelser sista dygnet ringde hon förlossningen och skickade oss dit. De tyckte vi skulle kolla så allt är ok. Så nu har jag legat här i typ 35 minuter och lyssnat på hjärtljuden. De lät bra, fast känner fortfarande inga rörelser där inne. Och ingen hicka som jag annars brukar känna flera gånger varje dag. Nu väntar vi på doktorn som ska komma in och prata med oss innan vi får åka hem. Men enligt barnmorskan här så såg allt bra ut iaf. Vem vet, Räkan kanske är lugn och vilar sig och laddar upp för en förlossning snart :)??

När??

När är det dags egentligen??

Promenad

På promenad och lyssnar på Emma Wiklunds sommarprat. Men var tvungen att sätta mig och vila lite på en bänk!

Vecka 40!

Pappa längtar

Kom ut nu, pappa längtar efter dig!

Vuxen

En av de bra sakerna med att vara vuxen är att man får äta vad man vill, när man vill, vart man vill. Det är ju bara samvetet som sätter stopp! Så nu har jag ätit hallon-och blåbärspaj, till middag, i sängen :)!

Nåt som saknas

Tog bort min piercing i tungan! Har inte ens provat att ta bort den sen jag bytte från läkstav till den vanliga för NIO år sen!! Men fick lite ont och kändes öm runt om så tog bort den! Får se om jag försöker sätta i den om några dagar igen? Eller när man blir mamma kanske man inte passar i sånt?

Namn

Som det ser ut nu så blir Räkan med största sannolikhet en liten Penny!
 
 Förnamn:
 • Det finns 214 kvinnor som har förnamnet Penny. Av dessa har 173 namnet Penny som tilltalsnamn.
 • Det finns 4 män som har förnamnet Penny. Av dessa har 1 namnet Penny som tilltalsnamn.

Efternamn:

 • Det finns 5 personer som har efternamnet Penny.

Nya upplevelser

 
Sen jag blev gravid så har jag varit med om några upplevelser som var helt nya för mig. Bland annat:
 
 • Att man kunde må så illa i 4 månader. Typ som att vara konstant bakfull!
 • Att man kunde vara så ofantligt trött
 • Att lagad mat kunde lukta så illa
 • Att jag kunde vara konstant varm och svettas mer än jag gjort sammanlagt i hela mitt liv
 • Den konsiga känslan av att det är en liten människa som hoppar runt i magen och sparkar
 • Känslan av att vara orolig varje dag under 9 månader
 • Att man helt plötsligt vill lägga typ alla sina pengar på saker till denna lilla varelse, istället för att tänka på allt man kan shoppa / göra själv för pengarna
 • Att man kan börja gråta väldigt lätt för typ ingenting
 • Att jag snarkar (fast det är väl mest Nicke som har upplevt)
 • Att man kunde längta så mycket efter obeskrivlig smärta för att man ska få träffa miraklet!

Trött = Kaffe

Oj vad trött jag var idag. Det börjar nog märkas att jag knappt kan sova på nätterna. Och då tyckte jag ändå att jag sovit bra i två nätter nu. Och med sovit bra menar jag då vaknat kl 5 istället för kl 2. Men satt i soffan förut och somnade sittandes, la mig ner och sov i två timmar. Mkt välbehövligt antagligen. Nu kaffe på altanen (men vart tog solen vägen)??

När är det dags?

Jag oroar mig inte/tänker inte så mycket på förlossningen just nu faktiskt. Ut ska den ju på ett eller annat sätt. Men jag tänker mkt på hur lång tid det är kvar innan det sätter igång. Och hur kommer det sätta igång? Vart kommer jag vara? Kommer jag märka att slemproppen går? Kommer vattnet gå innan? Vart kommer Nicke vara? Känns ju sådär kul att va typ på stan om vattnet går och man står där helt själv och det ser ut som man har kissat på sig ;). Men å andra sidan så kan jag ju inte sitta hemma dygnet runt och vänta heller.

Vecka 39!

Fika

Idag var jag hos den här sötfisen och åt goda hallonmuffins.

RSS 2.0