God natt!

Nu går jag och Räkan och lägger oss. Nu känner jag att Räkan bökar runt för fullt där inne :). Konstig känsla faktiskt. Nicke är på konferens så jag passar på att sova på hans sida i sängen :), men snart när jag är mera tjock måste jag nog sova på den här sidan jämt. Sjukt trött och ont i ryggen :(, men det är väl bara att stå ut.

Vill inte idag!

Idag är jag sjukt trött och ont i huvudet, vill inte jobba! Men det är väl bara att börja knappra på tangenterna och sätta igång!

Helgen

I fredags var Nicke på kryssning så jag passade på att mysa lite med Pink Ladies från jobbet. En väldigt god middag hemma hos Cilla! Var fortfarande proppmätt när jag vaknade i lördags! Åkte till Jysk och köpte ett bord och två stolar som ska stå på framsidan och sen åkte jag till Arkösund. Våffel-lunch hos farmor och farfar, skogspromenad där vi hittade ett älghorn, grillad oxfilé till middag och sen en sväng till puben.

Idag slappade vi en del och sen åkte vi hem till stan och fixade lite här hemma. Och nu kan jag inte sova :(!

Magen i vecka 20 <3

img_6682 (MMS)

Magen i vecka 20 <3

Halvvägs!


Vecka 20 idag! Och jag har faktiskt fortfarande inte förstått att det är på riktigt! När gör man det? Enligt vårdguiden:


Barnet

Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna. Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet. Vikt 350 gram.


Mamma

Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.

Jag
Jag känner inte så mycket att det rör på sig. På ultraljudet sa han att moderkakan sitter i framväggen och det ska tydligen dämpa lite. Men nästan varje morgon när jag ligger på mage så känner jag hur den bökar runt där inne :). Längtar tills man känner första riktiga buffen eller sparken :). Men magen växer och jag är ganska trött om dagarna, men svårt att somna på kvällarna nu.

Gravid


Ja, hur är det att vara gravid då?? Innan så kan man ju verkligen inte föreställa sig hur det känns. Den ständiga oron att nåt ska hända, blandat med lycka och diskussioner om namn. Självklart är det helt fantastiskt, fast jag kan fortfarande inte förstå att det är sant? Nu börjar magen växa och det är svårt att hitta kläder som jag trivs i och som passar. Men jag tror att det kanske känns mera verkligt när man känner första riktiga buffarna/sparkarna? Än så länge har jag bara känt lite "fladder" nån gång då och då.

Och om man ska vara helt ärlig så är det ju inte alltid jätteroligt att vara gravid. Mått illa typ konstant, ingen matlust, svårt att äta, molande mensvärk, ömma bröst, kliar på hela magen nu, ont i ryggen på eftermiddagarna, sjukt trött, svårt att hitta kläder på morgonen i garderoben, allt som helt enkelt hör till en graviditet :). Och äevn fast man tycker det är jobbigt ibland så är det ju såklart helt fantastiskt också :)

Sushi!

Idag blev det sushi till middag med Elin som var på besök i Norrpan. Kul och ses, blir ju inte så ofta nu när hon bor långt bort i stan. Sushi är ju iaf sjukt gott, och det måste vara med extra ingefära. Den är ju nästan det godaste :). När Räkan kommer ut kommer den inte vara sugen på mjölk, den kommer vara sugen på sushi, kryptoniter, ballerina, nötcreme, kiwi och granny smithäpplen :) för det är nästan det enda jag kunnat äta den senaste tiden. Och lite Mc Donalds och Spicy hot nån gång då och då också.

Tiden går fort


Det säger väl alla gravida, fast just nu känns det som att tiden går väldigt snabbt. Vecka 18 nu, alltså snart halvvägs! Vad hände med den första halvan av graviditeten egentligen??

Den 2 december var jag på julfest med jobbet, och som alla vet så dricker man ju inte julmust om man inte har någon speciell anledning, och det trodde jag ju just då att jag inte hade såklart.

Den 10 december var vi på julfest, och nae, ingen julmust då heller faktiskt. Söndagen den 11 så mådde jag toppen hela dagen, inte ens lite bakis, tills kvällen kom. Mådde jätteilla och tänkte såklart att det var för att jag festat dagen innan.

På måndagkvällen blev det likadant, kunde inte ens äta för jag mådde så illa. Tänkte då att det kanske var vinterkräksjukan som var påväg. Hade fortfarande inte en tanke på att det kunde vara en liten räka där inne :).

På tisdagen den 13 december fick jag ett hugg i magen och beklagade mig lite för mina kollegor, och en svarade; är du gravid?? Nej, det är jag inte svarade jag bestämt. Men började fundera lite då, när var det lingonveckan sist? Stannade på apoteket och köpte ett test på vägen hem från jobbet, och detta kom upp direkt! Gravid 2-3 veckor.
Så började hela denna fantastiska resa!

Vilken mysig dag!

Idag åkte jag och Sanna till Johanna och Ogge för att mysa lite med finaste Ella. Och oj vad söt hon var! En riktig liten knyffert som Carro skulle ha sagt :). Helt fantastiskt söt och det känns fortfarande konstigt att jag och Nicke snart har en egen liten knyffe!

Nu åker jag och min lilla lilla preggo-mag...

img_7760 (MMS)

Nu åker jag och min lilla lilla preggo-mage (v17+3) ut till Johanna och Ogge för att bebismysa med Ella <3

Kan fortfarande inte tro det är sant


Att vi ska ha en liten bebis! "Räkan" som den kallas för nu är beräknad att komma till oss den 16 augusti. Och imorse när jag gick ut i hallen så blev jag väldigt förvånad först när det stod en barnvagn där :). Hade nog glämt bort att vi hade köpt den. Igår efter vi var på ultraljud så åkte vi och köpte en vagn, en röd Bugaboo Cameleon med en himla massa tillbehör. Köpte den begagnad av en jättetrevlig tjej. Hittade den via hennes blogg faktiskt. Tänk vad bra det är med bloggar ibland :)

 
Så här ser vagnen ut, fast med en varukorg under såklart, och på den här bilden är sufletten inte på sittdelen

Med röd skötväska till

ÅkpåseSommarsuflett

Med extra solskydd man kan fästa på sommarsufletten


Mugghållare

Vinterdäck som man använder när det är snö


En transportväska som man kan packa ner hela vagnen och tillbehör i om man ska ut och flyga exempelvis. Och så var det ju såklart med ett myggnät och ett regnskydd. Vi är mycket nöjda med vårt köp och tror att den kommer passa oss perfekt! Den är superlätt att fälla ihop, väger ca 9 kg så det kommer inte vara några problem för lilla mig att kånka den ut och in i bilen.

Och hur ser lilla Räkan ut då :)?? Jo såhär:


Världens finaste lilla räka <3!

RSS 2.0