Instruktionsbok???

Varför kan det inte finnas en manual för hur bebisar funkar?? Månad för månad, hur man ska göra i vissa situationer mm.

Vi hade kommit in jättebra rutiner här hemma tyckte jag. Vi vaknade nån gång mellan 7.30-8.30, lekte, åt frukost, myste i ca 2 timmar. Sen sov Penny i 45-60 minuter ungefär. Sen mat, lek och mys i 2 timmar och efter det sov hon i 2 timmar, sen vaken 2 timmar och till sist sova ca 45 minuter igen på eftermiddagen. Läggdags har alltid varit mellan 19-20.

Och detta har funkat jättebra! Pigg och glad de vakna stunderna och sov bra alla sovpass. Men nu har det hänt nåt! Hon vill inte sova alls på dagen, har svårt att somna och vaknar efter 30 minuter. Vägrar att somna om och är sen trött och gnällig. Så hon har ju uppenbarligen inte sovit klart efter 30 minuter. På dagarna sover hon alltid i vagnen för att det är bara där jag kan få henne att sova.

Hon sover jättebra på nätterna i sin vagga, somnar oftast direkt när vi lägger henne för natten. Man kan få gå in några gånger och klappa på henne. Och när hon ätit på natten somnar hon i vaggan igen. Så nätterna klagar jag absolut inte på.

Men varför vill hon inte sova på dagarna? Hur gör man när man är borta och inte kan gunga henne i vagnen? Och varför funkar det inte längre som funkat så bra i typ två månader?Kommentarer
Monica

Kan inte svara på hur du ska göra men kan svara på varför det inte är som det varit längre.. Hon utvecklas o kommer in olika utvecklingsfaser som du vet. Vissa perioder är ju längre än andra o man får hela tiden in nya rutiner som funkar för en period. Om du tänker efter så är det ju tex inte många ettåringar som sover på samma sätt som en 4 månaders. Dem växer o förändrar sina beteenden o rutiner hela tiden tyvärr :-S

2012-12-14 @ 08:59:48
URL: http://monicamercury.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0