Sover skönt i vagnen

Nae min kvällsbön hördes inte igår. Både jag och Nicke har varit sjukt trötta senaste dagarna, vi har gått och lagt oss för natten och somnat vid ca 21.30-22. Inte likt oss! Så därför önskade jag att sova en hel natt, men kl 1 vaknade Penny, fick lite vatten och somnade om. Sen vaknade hon kl 4, fick lite mat och somnade om. Sen vaknade vi inte förrän kl 8.30 imorse :). Så jag har inget att klaga på! Det vet jag.

Bytte ju till sittdelen häromdagen på vagnen och var lite nervös för vad hon skulle tycka om den eftersom det är en sån som är ergonomisk och alltså inte helt platt. Och eftersom hon sover alla sovpass på dagen i vagnen (måste nog kanske ta tag i det snart och träna på att sova i sängen även på dagen) så var det ju skönt att hon tyckte om det :). Hon verkar sova superbra! Men som sagt måste nog träna på att sova i sängen oxå.

Såhär såg hon ut nu när hon sov långa sovstunden mitt på dagen

Käre Gode Gud

Gör så att Penny så att Penny sover hela natten! Tack på förhand!

Fullspäckad dag

Dagen började med att jag vaknade vid kl 5 ungefär av en hemsk mardröm. Den andra på kort tid och båda handlar om vatten. Men efter att jag satte på tv:n kunde jag somna om igen efter ett tag.

Klockan 8 vaknade jag nästa gång av att skrutten låg i sin säng och pratade för fullt. Sen kom Sara på en kopp kaffe och sen var det dags för Penny att sova förmiddagslur. När hon vaknade åkte vi och handlade lite och hämtade ut paket. Inte lätt att kånka på bäbis, påse med matvaror och paket med stövlar!

Hem och ge Penny mat, sen var det dags för henne att sova igen. Då passade jag på att göra dressing till kvällens ceasarsallad och göra krutonger, sen äta lite lunch och sen kom jag på att jag skulle göra min första bebismat. Så fram med rotfrukter, kastruller, potatisskalare och mixer. Fixa klart det och tömma diskmaskinen. Sen tänkte jag vila en kvart men då var ju klockan 14 och Penny vaknade. Så det där med att vila får jag skjuta upp lite!

Sova borta

Lördag till söndag sov Penny i Arkösund hos pappa och Sara för första gången och självklart hade det gått jättebra :). Det känns skönt i mamma-hjärtat, men inatt var hon lite orolig och det var väl kanske lite sviter efter en natt borta.

När Penny var i Arkösund så var jag och Nicke på 30-års fest hos Emilie och Andreas och det var mycket trevligt :). Och det var skönt att vara barnledig faktiskt :)

Pussar

Jag läste att runt 5 månader så visar bebisar att de vill kramas och pussas och tänkte att det var det larvigaste jag hört. Jag menar hur kan en 5 månaders bebis visa det?? Sen kom jag på att det är ju det Penny gör när hon trycker sin öppna mun mot kinden och så låter hon "aaaaaaaammmmmmmaaaaaa"! Det är ju hennes pussar! Hon tycker det är mysigt och så skrattar hon efteråt. Hon är ganska generös med pussarna och delar ut dom på löpande band :). Älskade lilla hjärtat!

Brev från Penny

Hej!

Idag tänkte mamma att jag mådde bättre så vi åkte iväg till Ingelsta med Carro en sväng. Mamma tycker om att ha gråa, svarta och vita kläder, alltså inte så mycket färg, men när det gäller mig kan hon sätta på mig vad som helst! Idag blev det Missoni-body, gul dregglis och den nya färgglada overallen. Förstå vad snygg jag var ;)!

När jag hade sovit en stund i vagnen på mage så vaknade jag och när mamma tog upp mig så upptäckte hon att jag hade bajsat och det hade lyckats hamna på hela ryggen!! Vet inte hur det gick till eftersom jag låg på mage när jag sov?? Och när mamma skulle ta av mig bodyn så lyckades det även komma lite på mammas tröja och på typ hela min rygg! Jag som var nybadad :(

Sen blev jag övertrött eftersom jag inte sovit så länge och då passade jag på att skrika som en stucken gris. Mamma trodde jag skulle somna i bilen som jag brukar men det hade jag ingen lust med så jag fortsatte att skrika. När vi svängde in på vår gata somnade jag :). Men vaknade ju såklart när mamma lyfte ur mig men den lilla powernapen räckte för att jag skulle va pigg ett litet tag iaf.

Ont i mamma-hjärtat

Penny har ju varit lite dålig i magen men igår blev det 100 gånger värre och hon var inte intresserad av att äta nåt heller. Ringde till 1177 vid kl 19 och de skällde på mig att jag inte ringt tidigare men trodde faktiskt inte att det var så "allvarligt". De tyckte vi skulle åka antingen till jourcentralen eller barnkliniken men det var fullt på båda! Så då fick vi ge 30 ml vätskeersättning var 20 minut i ca 2 timmar. Sen ringde de tillbaka från 1177 och eftersom vi hade fått i henne allt så bedömde de att vi inte behövde åka in till akuten. Sen kunde vi minska till 30 ml var 30 minut i ca 2 timmar, sen låta henne sova ifred i 1 timme och sen försöka ge lite vanlig ersättning en gång i timmen typ. Varje gång som hon fick vanlig ersättning så kom det ju ut lika fort så fick ju iaf fylla på med vätskeersättning.

Hon vaknade vid 8 imorse och så har hon fått 90 ml vanlig ersättning typ varannan timme och 30 ml vätskeersättning efter varje gång hon varit dålig i magen. Men det är mkt bättre idag än igår! Vet inte hur många blöjor jag bytte igår och inatt totalt men det var sjukt många iaf!

BVC 5 månader

Idag var vi på 5 månaders kontroll och det var tänkt att Penny skulle få dos 2 av vaccinet. Men hon har varit lite dålig i magen så Susanne tyckte vi skulle vänta lite. Så vaccinationen blir vid 6 månaders kontroll och läkarbesök. Och Susanne ska gå i pension :(. Jag som tycker om henne så mycket! Men den nya sköterskan är säkert bra också.

Vår skrutt vägde 7335 gram och var 68,3 cm lång. Om man kollar på kurvan så brås hon än så länge på sin pappa längdmässigt iaf :)

Dags att bli smal

Beställd från Adlibris, borde komma om några dagar! Så nu är det dags att bli smal!

Mys-lördag

Imorse åkte vi till Stockholm för att fira jul med Nickes mamma och syster. Det var trevligt och Penny fick massa kläder i storlek 74. Sen åkte vi hemåt innan det blev för sent, skönt att köra lite när det är ljust ute.

Innan det var läggdags för Penny så duschade vi tillsammans alla tre. Och jösses vad mysigt det var :). Penny var väldigt fascinerad av vattenstrålarna och ville känna på dom med händerna hela tiden :).

Nu är det soffmys i onepiece med ett glas rött, pestopasta, ost och kex, Stjärnorna på slottet och sen se klart nya Batmanfilmen.

Bild på min handbollstokige sambo och tror det smittat av sig på vår dotter???!!

Ullared och Gekås

Igår åkte jag, Linda och Alexandra till Gekås. Det var faktiskt mitt billigaste besök där någonsin :). Och det var jätte lite folk så man kunde gå i lugn och ro och inte stressa eller trängas. Jätteskönt! Shoppingen bestod av: färgglad fleeceoverall till Penny
en tjock overall som jag tänkte hon skulle ha när hon börjar med sittdelen till vagnen och man kanske inte alltid har åkpåse men den var så stor så den kanske får vänta till nästa år. Raggsockor (likadana till mig och Penny) och tossor och vantar.
Mjuka skallerklossar, en sån bräda som man bankar på och en pyramidgubbe
Babysim badbyxor
Bodys, pyjamasar och byxor i storlek 74
Ursköna tofflor till mig (som självklart matchas bäst ihop med pyjamas)
Och så lite annat smått och gott!

Jag är mycket nöjd med min shopping!

Barnvakt

Imorgon ska jag till Ullared så Penny sover hos mamma. Jag och Nicke unnade oss Pappa Grappa pizza och vin denna barnlediga lill-lördag :)

Mamma har stickat en tröja till Penny :)

Eget rum del 2

Igårkväll var jag inte hemma men Penny hade somnat utan problem i sin säng i sitt rum. Jag hörde henne vid 23.30 men tror inte hon vaknade då. Sen vaknade hon 1.15, exakt samma tid som natten innan. Men fick henne att somna om även inatt utan problem och det tog inte alls lång tid. Sen vaknade jag 7.50 imorse! Så hon har alltså inte vaknat nån mer gång, inte ens för att äta! Så duktig vår skrutt!

Eget rum!

La Penny vid 19.30. Hon blev lite ledsen, gick in två gånger och sista gången fick hon lite mat i sängen. Kom sen till ro och somnade. Vi gick och la oss vid 22.30 ca och läste bok och kollade på tv. Känns som om vi återtagit vårt sovrum. Vid ca 23.15 hörde vi i bw att hon vaknade lite men började aldrig gråta och kom till ro och somnade själv. Kl 01.15 hörde jag att hon vaknade. Väntade lie med att gå in för att se om hon skulle somna om själv men hon blev ledsen och jag gick in och hyssjade/vyssjade (??) och klappade på henne. Trodde faktiskt inte hon skulle somna utan att jag skulle få värma lite mat men hon kom till ro jättesnabbt och somnade. Sen gick jag på toa och vågade typ inte spola för ville inte väcka henne om hon inte somnat ordentligt men självklart spolade jag och hon lät inte ett knysst! Försökte spola jättetyst ;). Sen somnade jag oxå, vaknade 3.45 av att hon var ledsen. Fixade en flaska ersättning som hon fick i sängen och somnade när hon ätit.
7.15 hör jag att hon vaknat, lite i tidigaste laget, gör ju inget om hon skulle sova till 8 men det är nog inget att göra åt det eftersom hon somnar mellan 19-20 på kvällen. Är ju glad att hon alltid sovit så bra som hon har gjort och har verkligen inget att klaga på. Eftersom hon fick mat vid 4 så trodde jag hon skulle sova längre men det tyckte inte hon helt enkelt :)

Men nu kan man väl säga att hon officiellt har flyttat in i sitt rum :).

Utveckling

Penny utvecklas i rasande fart. Idag rullade hon runt från rygg till mage hur många gånger som helst! Tidigare har det bara varit nån gång då och då. Så nu får man ju verkligen tänka på att inte lämna henne i sängen, soffan eller på skötbordet i ens en sekund.

Nu sover hon även för första gången i sin spjälsäng i sitt rum. Hon somnade utan problem och jag tror att både hon och jag kommer sova bättre nu. Hon har blivit ganska lättstörd och jag känner nu att det är väl lika jobbigt att gå in dit och ge henne mat på natten som att gå upp och göra det i vårt rum. Vi köpte en babywatch för ett tag sen som vi använder när hon sover ute så kommer ju höra henne lika bra även fast hon är i ett annat rum.

Pyjamas

Jag har kommit på att pyjamas är ju typ det skönaste man kan ha på sig! Vill gå i min pyjamas hela dagarna!

Nattmat

Om Penny fick bestämma skulle hon nog äta 3 gånger på natten. Men det får hon inte ;). Nae vars klart hon får mat om hon är hungrig men nu har hon börjat vakna 3 gånger per natt. Det har hon inte gjort sen hon var nyfödd. Kvällsflaska får hon vid 18.30-19.30 och läggdags nån gång mellan 19-20. Sen vaknar hon kl 23, 02 och runt 5-6. Hon fick mat alla gånger tills jag tänkte att jag skulle se om hon verkligen var hungrig. Så när hon vaknade vid 23 häromkvällen så fick hon lite varmt vatten med bara en skopa pulver ersättning. Hon drack lite, somnade
och jag tänkte att om hon vaknar snart igen så är hon ju hungrig. Gjorde så i några nätter men hon vaknade inte tidigare än vanligt iaf. Så provade jag att strunta i mat och försöka få henne att somna om. Och det gick utan gråt, skrik eller större problem. Det var natten till onsdag, hon somnade om efter ca 10-15 minuter bökande. Natten till torsdag sov hon till kl 2 och fick då mat. Men inatt så vaknade hon vid 23 igen men somnade om med lite hjälp från mig, men utan mat. Så hoppas att det är en vanesak och att hon vänjer sig snart! Sen tror jag att nästa nattmat att vänja av med är den vid 5-6 på morgonen. Om det går, blir nog svårt. Men tänker att om hon fortfarande äter vid 2-3 på natten så borde hon stå sig till 7.30-8 när hon vaknar för dagen.

Trodde ett av nattmålen skulle försvinna när vi började med lite mera gröt men inte. Imorgon ska vi måla i hennes rum och sen tror jag vi ska se om hon kan sova i sin säng där. Tror hon störs när Nickes klocka ringer på morgonen och av oss när vi lägger oss på kvällen. Men jag kanske sover på bäddsoffan där inne några nätter för att se hur det går för henne och vara nära henne. Kanske blir jobbigt med både nytt rum och sova ensam?

Första babysimmet!

Idag var det premiär på babysimmet. Jag gick dit så Penny skulle sova i vagnen och va pigg och glad när vi kom fram och det var hon :). Vi mötte upp Linda och Märta son åkte spårvagn och sen gick vi in. Det var mkt folk i omklädningsrummet så det var ganska trångt men gick bra. Alla barnen i gruppen var pigga och glada och verkade tycka om det.

Hemsytt

Har köpt en jättefin hemsydd onepiece till Penny. Har länge tänkt köpa nåt som är hemsytt men det blev aldrig av. Men så hade CilliMi utförsäljning av allt hon hade på lager och då passade jag på att köpa denna i storlek 74.

Blåmes

Nu har Penny fått en stol så hon kan träna på att sitta och sitta med oss bättre när vi äter. Det blev en Blåmes från Ikea. Hon har suttit i den en liten stund per dag nu och samtidigt fått lite gröt. Hon vaknar ju 2 gånger på natten nu så vill få i henne mera "mat" än ersättning för att se om det blir bättre.

Den vi provade sist var ju Nestles milda havregröt och den fick hon jätteont i magen av. Nu har vi provat Sempers banangröt och hon har inte alls fått ont. Fast hon har ju som mest fått kanske 3-4 bebisskedar så det är ju inte så mkt ännu. Men vill gå försiktigt fram så hon och hennes mage vänjer sig. Hon har även fått lite äppel/päron puré från Hipp som är för 4 månader till gröten och hon kan nog inte bestämma sig för om hon ska tycka om det eller inte :). Hon gapar och äter det men skrynklar sen ihop ansiktet. Tror det är ovant med att den är kall. Men när man har försökt mata henne några gånger så fattar hon iaf att hon ska gapa när skeden kommer. När man gör ersättning till henne och visar henne flaskan så ser hon glad ut och gapar innan jag ens hunnit sätta mig ner så hon fattar ju vad hon ska göra med den iaf.

Vet inte om man ska fortsätta med gröt eller om man ska prova med typ potatis och andra grönsaker/rotfrukter. Fast det skulle va skönt om hon snart kan äta en stor portion gröt som kvällsmat (och ersättning innan läggdags) och förhoppningsvis stå sig på det hela natten.

Lchf inget för mig??

Har ätit lchf några gånger tidigare och mått bra. Började nu igen i tisdags och inatt när jag skulle göra mat till Penny så höll jag på att svimma! La mig ner på golvet i tvättstugan (där micron är) och kallsvettades hur mkt som helst. Tog mig upp efter ett tag och kunde göra klart maten men fick be Nicke mata henne för jag vågade inte hålla henne när jag mådde så.

Nu på morgonen har jag varit helt matt och drack ett glas oboy och åt en macka för jag känner mig fortfarande nere i botten. Vi som skulle åka och handla färg och börja i Pennys rum men det får bli en annan dag när mera ork och energi finns.

Så lchf kanske inte är min grej? Även fast det har funkat förut. Igår var jag ute och gick i nästan 7 km tillsammans med Alexandra och Sigge. Får väl röra på mig mera och kanske inte utesluta alla kolhydrater.

Nyår

Nyårsafton firade vi tillsammans med 3 andra par och deras bebisar. Alla bebisar är under 5 månader så det var ju ett väldans liv ibland :). Det blev en sen middag och jätte sen efterrätt. Alla barnen sov aldrig samtidigt. Men det var en jättetrevlig kväll! Tyvärr glömde vi ta kort på Penny i hennes nyårsblåsa :(

Skratt!

2012

Så vad hände 2012? I januari var jag och tjejligan på hajk.
 
 
I februari föddes sötaste lilla Ella, hon hade lite bråttom ut men allt gick ju bra :).
 
I mars köpte vi barnvagn och tog reda på vad Räkan var för kön.
 
Jag var halvvägs i graviditeten och magen såg ut så här:
 
I april såg jag första buffarna på magen och köpte en tjejig filt eftersom vi nu visste att det var en tjej
 
I maj överlevde jag vårruset, var med familjen en helg i segelbåten, var på Gekås med Nicke och vi firade 6 år tillsammans
 
I juni var det midsommar
 
Och jag och tjejerna var på Hajk igen
 
I juli var jag väldigt gravid, det var varmt och jobbigt och jag hade massa att göra på jobbet och vi var helt redo med allt inför Räkans ankomst.
 
 
Augusti var tugnt! Längtade efter lilla räkan och drack mycket kaffe, har nog aldrig varit så sugen på kaffe som jag var i slutet av graviditeten
 
Så tillslut kom äntligen Penny till oss den 18 augusti med ett akutsnitt.
 
I september var Penny på både 30 års fest och 50 års fest
I oktober fåmgade jag första leendet på bild
 
I november fick Penny nån infektion och feber men den gick över av sig själv utan pencilin och alla på sjukhuset trodde hon var en kille för hon hade bilar på sin pyjamas.
 
December var det julfest med Harrys-hänget, Boda Borg med jobbet och julafton såklart :)
 
 
 
 
RSS 2.0