Magsjuk?

Det där med gröt var nog Penny inte redo för. Har haft jätteont i magen båda kvällarna och vaknade inatt med ont i magen. Imorse var hon som vanligt men efter första middagssovningen så var hon helt otröstligt ledsen! Hon har aldrig gråtit så länge i hela sitt lilla korta liv! Hon vägrade äta och grät lika mkt vare sig jag bar henne eller hon låg själv nånstans. Sen kräktes hon massa, grät lite till, då fick hon en Alvedon och somnade efter ca 30 minuter. Och nu har hon vaknat och är lika glad som vanligt. Så antingen var väl det också en reaktion på grötsmakisarna eller nån bakterie i magen. Så idag blir det ingen gröt! Ska avvakta ett par veckor innan vi provar igen.

Gröt

I förrgår och igår har Penny smakat på gröt för första gången! Vet inte om hon svalde så mkt men hon fick inga kväljningar och hon blev inte arg iaf. Så med lite träning så blir det nog bra. Ska man ge lite varje dag så hon lär sig och magen vänjer sig eller hur ofta? Hon fick lite vatten oxå för att skölja ner det med. Är det ok att ge en bebis vatten? Hon fick det i nappflaskan. Är det bättre att köpa en pipmugg? Eller nån annan flaska än de vi har till ersättningen? Nu skulle jag vilja läsa lite i den där instruktionsboken jag önskar fanns :).

Julen

Pennys första jul blev perfekt! Vi åkte till Arkösund i söndags för att äta bruna bönor hos farmor och farfar enligt traditionen. Fast vi som inte äter bruna bönor får istället köttbullar.

På julaftons morgon fick alla i familjen julklapp i strumpan. Penny fick en mössa som det står sötnos på. Klockan 15 var det dags för Kalle Anka hos farmor och farfar och sen julmiddag med hela familjen.

Sen kom tomten :)! Penny var inte alls rädd, blir väl värre nästa år kan jag tänka mig. Han hade självklart med sig massa fina paket. Penny fick bl.a en cd-spelare, stickad mössa och tröja, leksaker, lite kläder och en fin docka som är hemmagjord. Jag och Nicke fick ett set med bestick och jag fick en alldeles för fin klocka av Nicke:)!

Nöjd

Jag är sjukt nöjd med mina varmfodrade gummistövlar från Tretorn som jag köpte i somras på rea till halva priset. De är ju ganska perfekta nu när det är en halvmeter slask ute.

Preggosar och bebisar

Det är preggosar och bebisar överallt nuförtiden känns det som. Och efter jag själv fick barn så har jag blivit så himla blödig. Så fort jag hör att nån är gravid så vill jag gråta, så fort en bebis kommer till världen så vill jag gråta. Så fort jag ser en bild på en nyfödd så vill jag gråta! Vad har hänt med mig? Såhär var det inte innan jag var gravid/blev mamma. Kommer ihåg när Estelle föddes och jag kollade på prins Daniels tal på tv:n innan jag gick till jobbet och jag satt i vardagsrummet och storgrät!

Men det är ju nåt helt fantastiskt och jag är så glad för alla bebisar som kommit och som är på väg!

Rumpnisse

Min lilla rumpnisse!

Rumpnisse

Min lilla rumpnisse!

4 månader!

Idag är vår lilla skrutt 4 månader! Tiden flyger iväg och snart är det dags att börja med smakportioner. Vi var på Bvc Ida och hon väger 6600 gram och är 65 cm lång. Jag tycker att hon äter lite men hon låg precis på medelkurvan så hon får väl i sig det hon behöver.

Boda borg

Igår var det dags för julfest med Noblessa. Klockan 13 åkte partybussen från Norrköping mot Oxelösund och Boda Borg. Efter lite glögg och önskemusik i bussen så var vi framme. Jag var faktiskt ganska nervös och trodde inte att jag skulle tycka det var så jätteroligt. Lagen vi skulle vara i var redan lottade och jag var med Tobbe och Albert. Det visade sig vara ett vinnande lag :).

Det var mycket roligare än vad jag hade trott. Vissa banor var relativt lätta, och vissa var så svåra att vi gav upp efter några försök. Och spökbanan var inte så läskig som jag först trodde :)

När vi var klara så duschade vi och drack lite vin innan bussen körde oss till Qvarnen i Nyköping där vi skulle äta julbord. Det var ett jättefint julbord med massa gott, bland annat björn. Kvällen avslutades med lite dans på Harrys :)

Julfest

Idag är det Julparty med bästa Noblessa-gänget! I förrgår var jag riktigt hängig efter kräk-natten men igår kände jag mig helt frisk igen. Och Penny kände nog på sig att jag inte var så pigg för hon sov hela natten i 2 nätter. Men nu när jag är pigg igen så vaknade hon 2 gånger :)

Vi ska åka till Bodaborg i Oxelösund och det ska bli spännande, har aldrig varit där förut. Och sen julbord i Nyköping.

Sjuk!

Jag har mått illa och haft ont i huvudet varje dag i ca 2 veckor. Inatt spenderade jag en tredjedel av natten på badrumsgolvet, en på toaletten och en i sängen. Kräktes en gång bara och har inte alls ont i magen så tror inte att det är maginfluensa/vinterkräksjuka. Efter ett tag så slog det mig att jag har ju ätit minipiller i två månader nu, letade fram kartongen och läste om biverkningar och jodå, kräkningar, illamående, migrän och ont i huvudet är vanliga biverkningar! Helt sjukt att man stoppar i sig massa skit i kroppen som rubbar hela systemet.

Inte så pigg idag med andra ord, och att samtidigt ta hand om en bebis är inte så roligt. :(.

Instruktionsbok???

Varför kan det inte finnas en manual för hur bebisar funkar?? Månad för månad, hur man ska göra i vissa situationer mm.

Vi hade kommit in jättebra rutiner här hemma tyckte jag. Vi vaknade nån gång mellan 7.30-8.30, lekte, åt frukost, myste i ca 2 timmar. Sen sov Penny i 45-60 minuter ungefär. Sen mat, lek och mys i 2 timmar och efter det sov hon i 2 timmar, sen vaken 2 timmar och till sist sova ca 45 minuter igen på eftermiddagen. Läggdags har alltid varit mellan 19-20.

Och detta har funkat jättebra! Pigg och glad de vakna stunderna och sov bra alla sovpass. Men nu har det hänt nåt! Hon vill inte sova alls på dagen, har svårt att somna och vaknar efter 30 minuter. Vägrar att somna om och är sen trött och gnällig. Så hon har ju uppenbarligen inte sovit klart efter 30 minuter. På dagarna sover hon alltid i vagnen för att det är bara där jag kan få henne att sova.

Hon sover jättebra på nätterna i sin vagga, somnar oftast direkt när vi lägger henne för natten. Man kan få gå in några gånger och klappa på henne. Och när hon ätit på natten somnar hon i vaggan igen. Så nätterna klagar jag absolut inte på.

Men varför vill hon inte sova på dagarna? Hur gör man när man är borta och inte kan gunga henne i vagnen? Och varför funkar det inte längre som funkat så bra i typ två månader?

Jag vann!

Jag vann en tävling! Jag som knappt ens vinner 10 kronor på en tia-lott! Jag vann en porträttfotografering av Emma Roodla http://babiidarling.blogg.se/ på Rebfre bloggen http://glossfashion.com/rebfre/.
 
Jag har aldrig fotograferats förutom när jag och tjejerna var på Modellfabriken tidigare i år.
 

2 advent

En kall helg har det varit! Vi har mest tagit det lugnt, laddar upp för kommande vecka som är riktigt fullspäckad. Blir trött bara jag tänker på det. Igår skulle vi på gläggfest men jag och Penny stannade hemma. Kände att det skulle bli likadant som när vi var på Enoteket och ansåg då att det var bättre att stanna hemma. Idag har vi varit och fikat hos Lino och Pernilla och vi fick jättegoda lussebullar men det var inte vanliga lussebullar utan det var pinjenötter och vit choklad i. Väldigt goda var de!

Haha missförstånd

Nae jag är inte gravid! Tyckte bara den där appen var så rolig och så upptäckte jag att man kunde skriva egna ord i den. Tog då alla preggo bilder som jag hade i mobilen och skrev gravid. Så nae ingen ny liten räka i magen!

Kan inte sluta göra bilder

Rolig app

Man väljer bara massa kort och så sätter appen ihop dom. Finns massa olika former.

Migrän

Idag gick jag och Penny en liten promenad på dagen. Och efter ett tag så var det en ljus prick framför mig överallt när jag kollade, precis som om man har blivit bländad av nåt. Tänkte att jag kanske kollat in i solen men upptäckte sekunden efter att solen syntes ju inte. Gick in på Ica för att hämta ett paket och fick blunda med ena ögat för att kunna se ordentligt. De måste ju trott jag var knäpp :). Fattade ännu inte att det var migrän. Var nog flera år sen jag hade migrän som började med synbortfall så kände inte igen tecknen för det.

När jag närmade mig hem igen så var det inte bara en ljus punkt, utan även lite rött och ett konstigt mönster jag såg. DÅ förstod jag vad det var. Penny sov i vagnen och jag tog en panodil och en treo i hopp om att det skulle gå över.

Ibland när jag har migrän är det bara på höger sida och då räcker det att jag tar två treo när jag känner att det börjar. Men det räckte inte den här gången.

Blev värre och värre för varje sekund som gick. Låg i soffan och försökte vila men kunde inte slappna av för jag mådde så illa och jag visste att Penny skulle vakna vilken sekund som helst. Hon vaknade när jag hunnit vila i 20 minuter och när jag gick för att hämta henne i vagnen höll jag på att kräkas nästan. Ringde till Nicke och då kom tårarna, dels för jag hade så ont, mådde illa så det kändes som jag skulle kräkas så fort jag pratade och för att jag fick dåligt samvete att han skulle behövs komma hem från jobbet. Fick iaf fram mellan tårarna att jag hade jätteont, och knäpp som man är och egentligen vill va stark och klara sig själv så frågade jag aldrig om han kunde komma hem. Han sa direkt iaf att han kommer hem så fort som möjligt. Han köpte även med sig lite tabletter hem. Jag gjorde mat till Penny och bäddade ner oss i sängen och matade henne och sen kom Nicke hem och jag kunde vila i lugn och ro i ett mörkt rum.

Efter 3 eeze tabletter, 3 treo och en panodil känner jag mig nu bra igen. Tror faktiskt att det var snön som satte igång migränen. Att det var för ljust ute helt enkelt. Får ju ont i huvudet på sommaren om jag inte använder solglasögon så jag är väl lite känslig för ljus.

Kvällen avslutades iaf med en mysig dusch tillsammans med Pennyplutt.

Snö

Vill ju ha mindre insyn på baksidan och om det ska fortsätta såhär så täcker snart snön allt! Och tänkte tända ljuset i vår lykta, men det var lite snö ivägen... Och möblerna på framsidan har vi inte tagit in, kanske är dags att göra det snart..,

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2697432/images/2012/pic_50bf7191ddf2b34ce8000689.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2697432/images/2012/pic_50bf7191ddf2b34ce8000689.jpg" class="image">

Babysim

Vi har anmält oss till babysim på Tummelisa som börjar i januari och igår var det prova på babysim på Hälsoteamet i Navestad. Penny verkade tycka om det och jag tyckte det var jättemysigt! Men hon blev väldigt trött snabbt, var ju massa nya intryck.

Men det var lite krångligt när man skulle duscha efteråt men man får väl in en rutin på det vart efter. Mysigt var det iaf och jag set fram emot det massor!

Gala middag

Varje år så träffas gamla Harrysgänget för att ha julfest och temat är alltid gala. Igår var det dags och vi var på Enoteket i år oxå. Förra året stannade jag hemma med "migrän" eftersom vi fått reda på 3 dagar innan att jag var gravid. Penny var med och vi hade hoppats på att hon skulle somna men det gjorde hon inte så vi åkte hem direkt efter vi ätit. Men trevligt var det iaf den korta stunden vi var där :)

Dolda kameran?

Igår var jag på stan och handlade julklappar, hade köpt två stycken och var inne på Intersport för att köpa inlines till Asta. Betalade de, tog alla mina påsar och gick ut. Då piper det!

Trodde de kanske glömt larma av och de i kassan kollade, men de var avlarmade. Tänkte då att det kanske var nåt av det andra jag köpt som larmet var kvar på. Gick ut med endast de påsarna och det pep. De kollade vad jag hade i och det var avlarmat.

Då fick jag gå utan några påsar och det pep igen! Personalen provade att gå igenom med min handväska och då pep det inte. Fick tömma fickorna på jackan, pep igen, fick ta av mig jackan, pep igen. Personalen gick med min jacka, pep inte. Alltså var det ju JAG som pep, och inget som jag hade handlat. Och det mest pinsamma var att alla som åt på Paus och kunde titta ner såg när jag sprang där fram och tillbaka.

Till slut säger personalen att jag måste ta av mig skorna!! Då började jag asgarva och frågade om det var ett skämt, men nej de var allvarliga för tydligen kan larm hoppa igång igen. Började med högerstöveln och direkt när de ställde den på avlarmnings-grunkan så pep det till!! Så alltså hade larmet i min högerstövel aktiverats, de skulle då va snälla och försöka hitta larmet i skon (en sån där liten klisterlapp) och tog ut min sula och grävde runt. Tur att jag inte har fotsvett, då hade jag skämts ihjäl! Men de hittade inte nån och nu får jag hoppas att larmet inte aktiveras nån mer gång.

Stövlarna köpte jag på Zara förra året och har använt de massor med gånger men kommer nog inte gå in på Intersport med dom på igen :)!

RSS 2.0